راهنمای سفر به منطقه دالامپر و دریاچه مام الشیخ
امروز در این مطلب باماگردی به سراغ مطلبی درمورد منطقه دالامپر می رویم. دالامپر در ۳۵کیلومتری اشنویه و ۴۵کیلومتری ارومیه قرار گرفته است. این منطقه شامل کوه و دریاچه بسیار زیبایی است. هم چنین فضای سبز و آب و هوای بخصوص این منطقه ، دالامپر را مانند یک بهشت در آذربایجان غربی کرده است. در ادامه همراه باماگردی باشید تا با منطقه زیبای دالامپر بیشتر آشنا شوید.
- ویژگی های کلی منطقه
- دیگر زیبایی های منطقه دالامپر
- پوشش گیاهی و جانوری دالامپر
- مسیر دسترسی منطقه دالامپر
- بهترین زمان سفر
ویژگی های کلی منطقه دالامپر
همانطور که برای همه ما آشناست ، منطقه آذربایجان سردسیر بوده و هست. با این حال شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید کوه دالامپر دارای چندین یخچال هزاران ساله است. هم چنین برای دیدن دریاچه زیبا دالامپر باید به ارتفاعات این کوه صعود کنید. مورد بعدی که این منطقه را فوق العاده جذاب میکند ، آبشار سوله دوکل است . این آبشار در واقع از رودی پر آب که حاصل برفاب های کوه دالامپر است ، سرچشمه میگیرد.
دیگر زیبایی های منطقه دالامپر چیست ؟
احتمال میدهیم ، با دیدن عنوان ” دیگر زیبایی های دالامپر ” تعجب کرده باشید و برایتان سوال شده باشد ، مگر این همه زیبایی کافی نیست ؟! پاسخ خیر است. درواقع این منطقه زیبایی بی حد و مرزی دارد که وصف شدنی نیست.
در بالا ، اشاره کوچکی به آبشار سوله دوکل کردیم. این آبشار هر چیزی که از بهشت انتظارش را دارید را برای شما فراهم میکند. بافت طبیعی فوق العاده آن ، بهتر بگوییم ؛ گل های زیبا ، بوته های سرسبز و درختان تنومند یا هوای پاک و شاداب کننده آبشار سوله و … این دالامپر را شگفت انگیز میکند. آبشار سوله دوکل از ارتفاعات ۲۰۰۰ متری میخروشد و از روی صخره و سنگ های با عظمت کوه دالامپر ، سرازیر میشود.
دریاچه دالامپر یا مام الشیخ
از عناصر اصلی زیباکننده ی دالامپر ، طبیعتا به دریاچه دالامپر اشاره خواهیم کرد. این دریاچه را محلی های آنجا «مام الشیخ» مینامند. شاید برایتان سوال شده باشد ” مام الشیخ ” به چه معناست ؟ روایت است که مام الشیخ ارباب روستای دالامپر بوده است ، ولی اکثریت دالامپر برا به عنوان اسم دریاچه قبول دارند. البته ناگفته نماند ، این دریاچه فصلی است و در فصول بهار و تابستان در دامنه کوه ایجاد میشود و نتظره زیبایی را رقم میزند .
احتمال میدهیم با خودتان گفته اید ، دیگر ظرفیت زیبا بودن یک منطقه به کمال رسیده است. ولی بگذارید کمی شگفت زده تر شوید. اگر به غیر از بافت طبیعی ، به بافت روستایی نیز علاقه دارید ، روستای پلکانی کچله را از دست ندهید ، و از جاده پر پیچ و خم و معماری زیبای این روستا لذت ببرید.
در جاده به هنگام رفت یا برگشت ، میتوانید به رودخانه قزل اوزون هم سفر کنید
پوشش گیاهی و جانوری دالامپر
بافت گیاهی مطقه دالامپر بسیار غنی است. دالامپر دارای ۶۲۰ گونه گیاهی است که ۴ گونه از این گیاهان ناشناخته شده اند و هیچ شناسنامه ای ندارند و در هیچ کتابی درباره ی آنها اطلاعاتی ارائه نکرده است . و این موضوع دلالت بر این دارد ، که منطقه دالامپر کماکان بکر و دست نخورده باقی مانده است.
در مراتع سرسبز دالامپر ، پستاندارانی همچون گرگ ، روباه ، شغال کوهی ، خرس قهوه ای و بزکوهی زیست میکنند. و در آسمان دالامپر کرکس ، عقاب طلایی ، جغد شاخدار ، شاهین و قرقی در پروازند. دالامپر حتی از لحاظ بافت گیاهی و جانوری ، بسیار گسترده و حیرت آور است.
مسیر دسترسی منطقه دالامپر
در امتداد جاده ارومیه به اشنویه در سه راهی روستای آغبلاغ از جاده آسفالت دست راست به سمت غرب در طول جاده “مرگور” از دو گردنه عبور کنید. بعد از آن به روستای دزج (دزه ) میرسید. که در دشتی بسیار سرسبز و زیبا در حصار کوه های بلند و پربرف دالامیر و بوز سینا قرار دارد. از این روستا در جهت غرب پس از عبور از روستای کیسیان به روستای سوله دوکل خواهید رسید . جاده تا آبادی کیسیان آسفالت می باشد و از آنجا به بعد خاکی می باشد. البته امکان رفت و آمد با خودرو و دیگر وسیله های نقلیه شهری وجود دارد.
بهترین زمان سفر
اگر تجربه سفر به آذربایجان را داشته باشید میدانید ، که ناحیه بسیار سردسیری است. و طبیعتا توصیه میکنیم در فصل بهار و تابستان به منطقه دالامپر سفر کنید. تا هم بتوانید از دریاچه بازدید کنید و هم کوه نوردی در دالامپر برایتان خوشایند باشد. و نیز نوازش نسیم ملایم و خنک بهاری را هر چه تمام و کمال تر تجربه کنید.
اگر در مسیرتان از استان اردبیل گذر کردید ، حتما به دریاچه شورابیل نیز سر بزنید .