روز قزوین
چرا 9 شهریور روز قزوین است؟
در سال 1395 نهم شهریور به عنوان روز قزوین برگزیده و در تقویم ایران ثبت شد. علت این نامگذاری بابت این است که شاه طهماسب صفوی در همین روز بود که این شهر را پایتخت صفویه اعلام کرد. چون قزوین یک شهر تاریخی و پر از بناهای باستانی است مسئولین تصمیم گرفتند یک روز در تقویم را به اسم قزوین نامگذاری کنند. بناهای باستانی داخل قزوین مربوط به دوره های سلجوقی، صفویه و قاجاریه است به همین دلیل مسئولین از سوم تا نهم شهریور ماه را نیز به عنوان “هفته فرهنگی شهر قزوین” انتخاب کردند.
البته که قزوین پایتخت خوشنویسی ایران است و تعداد زیادی از خوشنویسان معروف خط پارسی در این شهر قرارداشتند. یکی از معروفترین آنها میرعماد قزوینی است. در روز قزوین اکثر اوقات در این شهر نمایشگاه خوشنویسی هم برگذار میکنند. در واقع قزوین از نظر تعداد اثار باستانی رتبه یک کشور و سوم در جهان را دارد. هدف از نام گذاری این روز به نام قزوین، افزایش دلبستگی، امید، نشاط و اعتماد به نفس در ساکنان شهر قزوین با توجه به پی بردن به اهمیت تاریخی و افزایش شناخت نسبت به محل زندگی خود برای عموم مردم شهر و از طرفی آشنایی و جذب بیشتر گردشگران داخلی و خارجی در راستای رونق صنعت گردشگری است.
آثار باستانی های استان قزوین
همانطور که در بالا گفتیم آثار باستانیهای استان قزوین در سطح کشور از استانهای دیگر بیشتر است. در ادامه بیشتر آنها را برای شما نام خواهیم برد:
- کلیسای کانتور
- حمام قجر
- سرای سعدالسلطنه
- کاخ چهلستون
- خانه یزدیها
- خیابان سپه (اولین خیابان ایران)
- برج های خراقان
- سردر عالیقاپو و مجموعه دولتخانه صفوی قزوین
- قلعه الموت
- حسینیه امینیها
آثار باستانی استان قزوین از مکانهایی که در بالا نام بردیم بیشتر است ولی آنهایی که نام بردیم معروفترین است.
آداب و رسوم
قزوینیها زبانشان کاملا فارسی است ولی یک لهجهی خاص قزوینی هم دارند. در حال حاضر در استان قزوین اکثر جمعیت قزوینیها، ترکیها و شمالیها تشکیل دادهاند. در زمان قدیم زنان قزوینی شلیته و مردانشان لباس سفید ساده و شلواری معمولا مشکی با جلیقه بر تن میکردند.