راهنمای سفر به بندر سیراف (طاهری) + عکس و آدرس
بندر سیراف (طاهری) کجاست؟
بندر سیراف، یا به نام دیگر بندر طاهری میان دو بندر کنگان و عسلویه قرار گرفتهاست. یکی از شهرهای باستانی که در بخش مرکزی شهرستان کنگان و استان بوشهر قراردارد سیراف است. این بندر جنوبی به فاصله تقریبی ۲۴۰ کیلومتری در جنوب شرقی بندر بوشهر و همچنین ۳۸۰ کیلومتری بندرعباس واقع شدهاست. به معنای واقعی کلمه بندر سیراف باریکهای به طول 4 کیلومتر و عرضی حدود 700 متر در میان کوه و دریا است. سیراف در مبادلات اقتصادی درگذشته و کنون نقش مهم و استراتژیکی دارد. حتی برخی از مورخان معتقدند که تا به کنون هیچ بندری در سراسر خلیجفارس موقعیت طبیعی بندر طاهری را ندارد. در ادامه همراه باماگردی باشید تا شما را برای سفر به این بندر زیبا راهنماییکنیم.
دسترسی سریع:
- جاهای دیدنی سیراف و مکانهای تاریخی
- گورستان صخره ای
- قلعه تاریخی سیراف
- موزه سیراف
- آتشکده سیراف
- آرامگاه قطب الدین شیرازی
- مسجد امام حسن بصری
- دستکندهای تاریخی سیراف
- تفریحات بندر سیراف
- ساحل صخره ای سیراف
- تفریحات آبی سیراف
- بازار بندر سیراف
- سوغاتی بندر سیراف
- بهترین زمان سفر به بندر سیراف
- اقامت و آدرس بندر سیراف
- آدرس بندر سیراف
- بندر سیراف تا شیراز
- سخن پایانی
جاهای دیدنی سیراف و مکانهای تاریخی
این بندر تاریخی در سال ۱۳۵۵ در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسیدهاست؛ جالب است بدانید که ۲۲ اثر از آثار تاریخی فرهنگی این بندر در آثار ملی به ثبت رسیدهاند. با این حال با گذر زمان و علم و تکنولوژی، پژوهشگران در دل آب و خاک سیراف اثرهای تاریخی جدیدی پیدا میکنند.
گورستان صخره ای
یکی از اثرهای شگفتانگیز، مرتبط با دوره ساسانی است؛ گورستان صخره ای بوده که معماری صخرهای دارد. در این گورستان، افرادی از ادیانهای گوناگون در طول تاریخ به خاک سپرده شدهاند؛ به همین علت این قبرستان را با نام دیگر تمدنها نیز شناختهمیشود. گور تمدنها از شگفتانگیزترین آثار تاریخی بندر سیراف به حساب میآید؛ چراکه از دو زلزله خوفناک که چندین سال قبل اتفاقافتاد همچنان سالم و سلامت ماندهاست؛ یکی از گورستانهای عجیب به قبرستان جن ها در چابهار معروف است. جالب است که گورهای به جا مانده از دوره اسلامی در این گورستان دیده میشود که دارای نشانههایی همچون خطوط کوفی یا عربی است که روی برخی از سنگ قبرها نوشته شدهاست.
قلعه تاریخی سیراف
قلعه نصوری مرتبط با اوایل دوره قاجار بوده، که یکی از کاملترین قلعههای جنوب ایران شناختهمیشود. این قلعه در حقیقت متعلق به یکی از خاندانهای مشهور سیراف، بنام خاندان نصوری بودهاست. قلعه نصوری در تپههای بندر طاهری بناشده، که از گچبریهای آن سن تقریبی آن قدمتی حدود ۲۰۰ سال دارد.
موزه سیراف
یکی از جالبترین مکانهای باستانشناسی برای علاقهمندان به تاریخ، موزه سیراف است. در حقیقت این موزه در خانه دکتر وایتهاوس قراردارد که یکی از سرپرستان گروه باستانشناسی بندر سیراف بود. این موزه شامل سه بخش است که در بخش اول آن شما میتوانید سنگنوشتهها، قبور سنگی، صنایع سفالی، یافتههای دکتر وایتهاوس، تابلوها و عکسها را مشاهدهکنید. و در بخش دوم آن: صنایع دستی منطقه و بخش سوم آن به صنایع دریایی، ماهیها و صدفها اشاره شدهاست که به راحتی میتوانید از آن بازدیدکنید. یکی از موزه های تخصصی که محبوبیت زیادی دارد موزه صدا تبریز است.
آتشکده سیراف
در بندر سیراف ادیان متعددی وجود داشتند که به همین دلیل وجود مسجد، کلیسا و آتشکده در این بندر تجاری و قدیمی زیاد مورد توجه قرار نمیگیرد. این آتشکده از مکان های تاریخی این منطقه بوده که میتوانید از آن دیدنکنید.
آرامگاه قطب الدین شیرازی
این آرامگاه از جاذبههای گردشگری سیراف بوده؛ وی از علمای ایرانی قرن هفتم بوده و نقش بسزایی در گسترش حکمت و فلسفه، علوم طبیعی، پزشکی و هنر داشتهاست. قطبالدین شیرازی در گلزار شهدای بندر طاهری قرار دارد.
مسجد امام حسن بصری
یکی دیگر از جاذبههای گردشگری سیراف مسجد امام حسن بصری است. این مسجد از مهمترین و قدیمیترین بناهای تاریخی صدر اسلام به حساب میآید. این مسجد روی تپه کوچکی مشرف به گلزار شهدا قرار دارد و قدمت آن به عهد ایلخانی بازمیگردد. پیش از زلزله این مسجد از کهنترین مساجد دارای مناره در سرزمینهای اسلامی به حساب میآمد؛ اما پس از زلزله هیچ تغییراتی برای بازسازی این مسجد اعمالنشد.
دستکندهای تاریخی سیراف
دست کندهای تاریخی در قسمت شمالی و روی تپهها و کوهاهای سیراف قرارگرفته است. کاربرد این دستکندهها در میان باستانشناسان اهمیت بسیاری دارد. حفرههای این دستکنده تاریخی کنار هم هستند و توسط دو دره به نامهای لیر و شیلو از همدیگر جدا میشوند.
تفریحات بندر سیراف
اگر قصدسفر به بندر زیبای طاهری دارید، قطعا از سفر خود احساس پشیمانی نمیکنید چراکه با ساحل زیبا، تمیز و چشم نوازی که دارد برایتان تجربه به یادماندنی میشود. این ساحل در ماههای زمستان که هوا مناسب است، از تفریحات آبی لذت خواهیدبرد. از نمونه تفریحات این منطقه بازار و انواع سوغات آن است که میتوان به عنوان یادگاری به همراه خود داشتهباشید.
ساحل صخره ای سیراف
این بندر واقعیت، در باریكهای میان كوه و دریا قرار داشته و به همین علت از چشمانداز زیبا و استثنایی برخوردار است، تا حدی که هیچکدام از بندرهای در سرتاسر خلیجفارس، موقعیت طبیعی سیراف را ندارد. همانطور که گفتهشد شهر با عظمت و پرشكوه سیراف در زلزله هولناكی كه رخ داد به كلی ویران شد و بخش قابل توجهی از آن به زیر آب فرو رفت اما اغلب آثار تاریخی آن به جای خود باقیمانده است. اکثر آثار باقیمانده آن شامل: ستونهای نیمه فرو ریخته، دیوارهای شكسته، قبرهای متروك و مساجد ویران است.
اگر به دنبال یکی از جزایر خاص با ساحل زیبا هستید مطلب جزیره میر مهنا را مطالعهکنید.
تفریحات آبی سیراف
تماشای غروب آفتاب: بندر سیراف دارای سواحلی زیبا و دلانگیز است که میتوانید در آنجا تماشای غروب آفتاب لذتببرید. پیشنهاد میکنیم این تجربه آرامش بخش و شگفتانگیز را از دست ندهید.
شنا در آبهای سیراف: در سواحل بندر سیراف، میتوانید شناکنید و علاوه بر آن از ورزشهای آبی مختلفی مانند: والیبال ساحلی، جت اسکی، قایقرانی و اسکوبا دریایی لذتببرید و لحظاتی خوشی را همراه همسفران خود داشتهباشید.
ماهیگیری: اگر علاقهمند به ماهیگیری هستید، میتوانید با استفاده از قایقهای ماهیگیری در دریای خلیج فارس به ماهیگیری بپردازید. دریای خلیج فارس غنی از انواع ماهیان است و میتوانید تجربه ماهیگیری لذت بخشی داشتهباشید.
بازار بندر سیراف
بازار سیراف یکی دیگر از جاهای دیدنی این بندر به شمردهمیشود و از مراکز خرید تاریخی میان شهرهای جنوبی به حساب میآید. با توجه به این که بندر طاهری در دوران قدیم در تجارت و مبادلات اقتصادی نقش بسزایی داشته، به عنوان بخشی از جاده ابریشم شمردهمیشد؛ به همین علت میتوان گفت بازار سیراف از کهنترین و مهمترین بازارهای جنوبی شناخته میشود. جالب است بدانید که این بازار همچنان رونق دارد و مغازههای قدیمی آن به فروش انواع سوغات و صنایع دستی میپردازند که در ادامه مطلب به آن نیز اشاره کردهایم. مغازههای این بازار به شکل بزرگ و کوچک در نزدیکهم و به شکل ردیفی قرارگرفتند. دارای بازدیدکنندگان زیادی همچون شهروندان و گردشگران ایرانی و خارجی است.
سوغاتی بندر سیراف
بندر طاهری دارای صنایعدستی و سوغاتیهای متنوعی است که بهعنوان یادگاری یا هدیه برای گردشگران و شهروندان انتخاب بسیار مناسبی است.
سوغات بندر سیراف شامل موارد زیر است:
- انواع نان محلی: نگاره، نان تنوری، ارهین، نان تابی یا ماهیتابهای.
- الوک: نوعی بادام وحشی متعلق به بندر سیراف است.
- شلیخ: به خارک گفته میشود که هستههای آنها را خارج نموده و در آفتاب خشک میکنند.
- خرما خشکو: از ترکیب خرما و کشک خشک به دست میآید.
- حلوای برنج
- حلوای انگشت پیچ
- خارک
- انواع ماهی، میگو و خرچنگ
صنایع دستی بندر سیراف شامل موارد زیر است:
- حصیربافی
- گلیمبافی
- سوزندوزی: بر روی لباسهای محلی زنان سیراف دوخته میشوند.
- زریبافی: این هنر بر روی شلوارهای بندری (بادله) کاربرد دارد.
بهترین زمان سفر به بندر سیراف
به طور میانگین به دلیل اینکه اکثر شهرهای جنوبی از گرمای سدید و طاقت فرسایی برخوردار هستند، در فصل بهار و در ماه فروردین تا نیمههای اردیبهشت بیشتر آب و هوای متعادلی دارد که برای سفر به بندر طاهری و شهرهای اطرافش پیشنهاد میشود. با توجه به هوای خنک در این فصول با لمس نسیم خنک که از دریا بلند میشود شما مجاب میشوید تا چندین روز پیاپی در این بندر بمانید. معمولا اوایل فصل پاییز هوای بندر سیراف تا حدودی گرم است؛ اما با نزدیکشدن به اواسط ماه آبان هوای مطبوع و معتدل شروع میشود؛ که بیشک زمان مناسبی برای سفر به این بندر است.
شما همچنین برای بازدید از جزایر جنوبی با آب و هوای مناسب میتوانید مطلب بهترین جزایر جنوب در پاییز را مطالعهکنید.
اقامت و آدرس بندر سیراف
گزینه های اقامت به طور میانگین در سیراف خیلی کم است. اگرچه که شما بهدنبال اقامتگاه بوم گردی هستید، اقامتگاه نصوری سیراف یکی از معدود گزینههای اقامتی در این منطقه است. به این روال شما میتوانید لذت زندگی در خانه ای جنوبی را تجربهکنید. فاصله این اقامتگاه از استان بوشهر تقریبا سه ساعت است.
نام اقامتگاه: اقامتگاه بومگردی نصوری
آدرس: شهر سیراف، خیابان ساحلی، روبهروی اسکله
اگر هم دوست دارید در بوشهر جایی پیدا کنید، هتلهای بوشهر مانند: سیراف، هتل دلوار و هتل آپارتمان پاسارگارد از جمله گزینههای مناسب برای شما هستند.
آدرس بندر سیراف
بندر طاهری شهری تاریخی و بندری در شهرستان کنگان استان بوشهر در جنوب ایران بوده و به نوعی در حاشیه خلیجفارس قراردارد. این بندر تاریخی در گذشته از شهرهای یهودی نشین ایران بودهاست و یکی از قطب تاریخیمناسب برای سفر محسوب میشود.
بندر سیراف تا شیراز
فاصله شیراز تا سیراف تقریبا فاصلهای حدود ۳۱۲ کیلومتر بوده که شما با گذر از بزرگراه شیراز به قائمیه میتوانید راهی بوشهر شوید. شما در مسیر شیراز تا بندر سیراف از شهرهای دشت ارژن، قائمیه، کنار تخته، برازجان، بوشهر و کنگان عبور خواهید کرد. مسیر دوم دیگری وجوددارد که طبق آن باید اول به سمت کوال و سپس فیروزآباد بروید. وقتی که به فیروزآباد رسیدید به سمت حم یا قیر بروید و مسیر خود را تا سیراف ادامهدهید. فاصله زمانی شیراز تا سیراف حدود 3 ساعت و 35 دقیقه بوده که مسیر آن نسبت به تهران بسیار نزدیکتر است.
سخن پایانی
بندر سیراف در استان بوشهر قراردارد و یکی از مکان مناسب تاریخی و گردشگری به حساب میآید. در رابطه با اقامت در این بندر، اقامتگاه بومگردی نصوری یکی از گزینههای مناسب است. شما با اطلاع از موارد گفتهشده همچون مکانهای تاریخی و همچنین بهترین زمان سفر به آن میتوانید بدون دغدغه راهی سفر به این بندر بشوید و از سوغات و صنایعدستی این بندر برخوردار شوید.