یک پیشنهاد گردش تازه

قله پاشوره

قله پاشوره کجاست؟

قله پاشوره با ارتفاع حدود ۳۹۰۰ متر از سطح دریا، در نزدیکی روستای نوا و دشت آزو قرار گرفته‌است. اگر اهل کوهنوردی هستید، می‌توانید با صعود این قله سفری بی‌نظیر را در این منطقه دیدنی تجربه کنید. علت نام‌گذاری این قله به دلیل نوع سنگ‌های موجود در قله است. این سنگ‌ها همان سنگ پا هستند که با وزنی کم و منشا آتشفشانی، به‌وفور و در ابعاد مختلف در این منطقه رویت می‌شوند. پاشوره از مجموعه قلل البرز شرقی به‌شمار می‌رود که حد فاصل ده نوا در شمال و ده لاسم در جنوب جای گرفته‌است. در ادامه با باماگردی همراه باشید تا به معرفی این قله زیبا بپردازیم.

معرفی قله پاشوره

قله پاشوره با ارتفاع 3855 متر و همچنین قله حوض شاه با ارتفاع 3890 متر دو قله مرتفع این خط‌الرأس هستند. در حاشیه جنوبی رشته‌کوه‌های فیروزکوه و در جنوب روستاهای نیاک و نوا و در شمال روستای نجفدر و وزنا قرار گرفته‌اند. این خط‌الرأس از سمت غرب به گردنه و قله عبرت و از سمت شرق به قله لهرک می‌رسد. این امکان وجود دارد که این سنگ‌های‌ آتشفشانی از آخرین فوران قله دماوند به این ناحیه پرتاب شده‌باشند.

بهترین زمان سفر به قله پاشوره

برای سفر به قله پاشوره، باید در نظر داشته باشید که شرایط آب و هوایی و پوشش برفی در این منطقه تاثیر بسیاری بر تجربه سفر شما خواهد داشت. بهترین زمان برای سفر به قله پاشوره به شرایط آب و هوایی و فعالیت‌های کوهنوردی مورد علاقه شما بستگی دارد. با این حال، معمولاً فصل بهار و پاییز به عنوان بهترین زمان‌ها برای صعود بهاین قله شناخته می‌شوند. در این زمان‌ها، هوا معمولاً پایدارتر است و ریسک برخورد با همه‌گیری برف کمتر می‌شود. همچنین، در فصل بهار، شاهد رشد دوباره گیاهان و طبیعت زیبایی در این منطقه هستید و در پاییز نیز می‌توانید از رنگارنگی درختان برگ‌ریز لذت ببرید.

مسیر های صعود به قله پاشوره

مسیر صعود شمالی

این مسیر از روستای نوا با ارتفاع تقریبی 2300 متر و دشت آزو با ارتفاع تقریبی 2600 متر به سمت گردنه عبرت و سپس قله پاشوره منتهی می‌گردد. دشت آزو در جنوب شرقی روستای کوهستانی نوا و در ارتفاعات آن واقع شده‌است. برای سفر به این روستا پس از امام‌زاده هاشم در جاده هراز و بعد از پلور و حدود ۵ کیلومتر پس از آب اسک، روبروی رستوران سالاری یک جاده فرعی در سمت راست، ما را به روستای نوا می‌رساند. این جاده کوهستانی و پرپیچ و خم با گذر از روستاهای گیلاس و کنارانجام به روستای نوا ختم می‌شود. سپس شمال می‌توانید با طی کردن مسیر چند ساعتی، به نوک قله پاشوره صعود کنید.

مسیر صعود جنوبی

برای صعود به قله پاشوره از طریق جاده هراز، بعد از پلور و عبور از پل بزرگی روی رودخانه، قبل از اولین تونل، وارد جاده آسفالته شده و پس از آبادی زیار، به لاسم تنها آبادی انتهای دره می‌رسیم. قله پاشوره به صورت مخروطی بزرگ در شمال جلوه‌گر است. از روستا عبور کرده، مدتی کوتاه به سمت شرق راهپیمایی و با رسیدن به زیر مخروط اصلی وارد دره کوچکی در پایین آن شوید. این مسیر با عبور از چمن‌زارها به سوی نوک قله صخره‌ای کوچکی ارتفاع گرفته و پس از ۳ ساعت صعود از مبدأ لاسم به آن می‌رسیم. از ورای نوک صخره‌ای مسیر را به سمت پهنه عظیم سینه‌کش مانند قله پی‌گرفته، به تدریج هرچه بالاتر می‌رویم مسیر را به سمت شرق منحرف شده و از رفتن بر روی لبه خط‌الرأس خودداری می‌کنیم.

نکات مهم برای صعود به نوک قله پاشوره

  • در محوطه دشت آزو و قبل از صعود به سمت یال، آب مورد نیاز خود را از چشمه تأمین‌کنید. (با توجه به اینکه آب جاری در کنار کلبه کمی بالاتر به سرچشمه متصل است، در صورت جوشاندن و یا اطمینان از عدم وجود موارد آلوده‌کننده می‌توانید از آن نیز استفاده‌نمایید.)
  • در مسیر فرود، یک چشمه در میانه‌های دره وجود دارد.
  • همواره توجه به اصول کوهنوردی در همه برنامه‌ها لازم و ضروری می‌باشد.
  • استفاده از جی پی اس در این برنامه نقشی مهم و کمکی دارد.
  • صعود به قله پاشوره برای یک تیم با سرعت متوسط، بهترین حالت این است که شب را در دشت آزو شبمانی و صبح روز بعد قله را از سمت راست (از مسیر یال) صعود کرده و از سمت چپ (مسیر دره) فرود آید.

 

یک پیشنهاد گردش تازه

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.